Skoči na vsebino

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji Zavoda NOUTBUK Novo mesto so sestavljeni v skladu s slovensko zakonodajo.

 

Lastnik in upravljavec spletne trgovine Zavod NOUTBUK Novo mesto, ki je na voljo na  https://www.noutbuk.si (v nadaljevanju: »spletna trgovina« ali »spletna stran«), upravlja ZAVOD NOUTBUK PODJETNIŠKO SVETOVANJE NOVO MESTO, Lastovče 22, 8000 Novo mesto (v nadaljevanju : »Zavod NOUTBUK« ali »ponudnik«), ki je tudi ponudnik storitev spletne trgovine.

 

Ti splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine Zavod NOUTBUK, pravice in obveznosti kupca in ponudnika, ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki veljajo ob nakupu (spletnem naročilu). Ob oddaji naročila se kupca vedno opozori na splošne pogoje in z oddajo naročila slednji potrdi seznanitev z njimi. Z uporabo te spletne trgovine kupec potrjuje, da je star 15 let ali več, oziroma, če je mlajši od 15 let, da je prejel soglasje staršev ali skrbnikov, da se strinja s temi splošnimi pogoji. In pogoji (v nadaljevanju: »splošni pogoji«).

 

Zavod NOUTBUK si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev. Vse spremembe splošnih pogojev bodo objavljene na spletni strani https://www.noutbuk.si in bodo začele veljati ob objavi ali kasneje, po določenem roku, če je tako navedeno. Zavod NOUTBUK bo zagotovil, da bo obvestilo o spremembah splošnih pogojev jasno vidno na spletni strani.

 

Popolno strinjanje s temi splošnimi pogoji je pogoj za uporabo storitev, ki jih ponuja Zavod NOUTBUK Novo mesto prek spletnega mesta. Če se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, ste dolžni nemudoma prenehati uporabljati naše storitve. Enako velja, če se ne strinjate z naknadnimi spremembami splošnih pogojev.

 

 1. INFORMACIJE O PODJETJU

Ime podjetja: ZAVOD NOUTBUK PODJETNIŠKO SVETOVANJE NOVO MESTO
Naslov: LASTOVČE 22, 8000 NOVO MESTO
Številka za DDV: 73407356
Matična številka: 8563250000
E-pošta: info@notubuk.si
Poslovni bančni račun: IBAN SI56 1010 0005 8179 722 (odprt 25.11.2019 pri Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Vpisano v register na naslovu: Okrožno sodišče Novo mesto
Datum vpisa:  06.12.2019

 

 1. DEFINICIJE:

Uporabnik: je oseba, ki uporablja spletno mesto in spletno trgovino, ki deluje na tem spletnem mestu (v nadaljnjem besedilu: »uporabnik« ali »vi«).
Član: je uporabnik, ki se registrira na spletni strani ponudnika.
Gost: je uporabnik, ki se ne registrira na spletni strani ponudnika.
Stranka: je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in opravlja nakupe v spletni trgovini Zavod NOUTBUK.
Spletna trgovina Zavod NOUTBUK:  je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in ​​prodaji izdelkov

 

 1. UPORABA SPLETNE STRANI

Uporaba spletne strani je pogojena s temi splošnimi pogoji, vključno z veljavnimi predpisi Republike Slovenije. Z uporabo spletnega mesta vsak uporabnik:

 • se izrecno strinja s splošnimi pogoji;
 • se zavezuje, da bo spletno stran uporabljal v zakonitem moštvu
 • se zavezuje, da storitve ne bo uporabljal za namene objave ali promocije kakršnih koli vsebin in/ali oglasov, ki so v nasprotju z veljavno zakonodajo ter javnim redom in moralo;
 • je odgovoren za spoštovanje veljavnih predpisov Republike Slovenije v zvezi z uporabo spletnega mesta;
 • se strinja, da storitve ne bo uporabljal za komercialne, nezakonite ali kakršne koli namene, razen tistih, določenih v teh splošnih pogojih;
 • ne bo distribuiral avtorsko zaščitene vsebine ali vsebine v lasti druge pravne ali fizične osebe;
 • ne bo poskušal pridobiti, zbirati in/ali shraniti osebnih podatkov drugih uporabnikov;
 • ne bo na noben način kopiral, shranil ali posredoval celotne ali dela vsebine spletnega mesta, ne bo uporabljal računalniških kod, zlonamernih programov ali česar koli, kar bi lahko motilo, onemogočilo ali škodilo te storitve, ponudnika storitev ali njegove programske in strojne opreme, ponudnika poti in telekomunikacijskih naprav.

 

 1. POSTOPEK NAKUPA

1. Nakupovalna košarica

Izbira izdelkov: Izberi izbran izdelek v spletni trgovini in značilnosti izdelka (npr. velikost, barva itd.) in kliknite na gumb “Dodaj v košarico”. Pojavi se obvestilo, ki vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico.

Za dokončanje nakupa kliknite gumb »Blagajna« in sistem vas bo preusmeril na stran za blagajno, kjer izpolnite vse potrebne podatke. V tem koraku lahko ustvarite svoj uporabniški profil tako, da potrdite polje »Ustvari račun?« in vnesite izbrano uporabniško ime.

Pod rubriko “Vaše naročilo” si lahko ogledate količino, vrsto, velikost in ceno izdelkov, ki jih imate v nakupovalni košarici in jih boste kupili s klikom na gumb “Oddaj naročilo/kupi”«.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice:  Če želite odstraniti izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti ikono nakupovalne košarice v zgornjem desnem kotu spletnega mesta. Po kliku na ikono boste videli izdelke, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico med brskanjem po spletni trgovini.

Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, kliknite ikono nakupovalne košarice in kliknite ikono koša za smeti v nakupovalni košarici ali spremenite količino izdelka s klikom na “-” da nastavite količino izdelka na 0.

 

2. Blagajna

Za dokončanje naročila morate v košarici klikniti gumb »Blagajna« in izpolniti vsa zahtevana polja.

Naslov za dostavo: Navesti morate zahtevane kontaktne podatke, označene z zvezdico (ime, priimek, država, naslov, kraj, poštna številka, e-poštni naslov in telefonska številka), potrditi in dokončati moramo vaše naročilo, ter vam dostaviti izbrani izdelek.

Strošek dostave: izračunan po ceniku Pošte Slovenije ali dostavne službe (npr. GLS/DHL/UPS).

Način plačila: Izbirate lahko med tremi načini plačila, in sicer: plačilo s kreditno kartico, neposredno bančno nakazilo ali po povzetju.

Kuponi: Če imate veljaven kupon za popust ali želite unovčiti e-darilno kartico, vnesite podatke o kuponu v dano polje in kliknite gumb »Uporabi«.

Pregled naročila: v razdelku »Vaše naročilo« so prikazani izdelki, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico med brskanjem po spletni trgovini. Cena posameznega izdelka, strošek poštnine in celoten strošek plačila so razvidni pred zaključkom naročila.

Dokončanje naročila: Ogledate si lahko poslane podatke o dostavi, način plačila, ki ste ga izbrali in vsebino nakupovalnega vozička. Naročilo potrdite s klikom na gumb »Oddaj naročilo«.

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, bo na spletnem mestu prikazano »Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.”

 

3. Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme e-poštno obvestilo, da je naročilo sprejeto.

Zavod NOUTBUK lahko pokliče stranko na njegovo/njeno kontaktno telefonsko številko, da preveri podatke ali zagotovi točnost dostave.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe (opisano zgoraj), le da je ob zaključku nakupa potrebno vpisati ime podjetja in davčno številko podjetja. Na voljo so enake možnosti plačila.

 

 1. PRAVICA POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE

Skladno s 43.č in 43.d členom Zakona o varstvu potrošnikov ima potrošnik pri pogodbah na daljavo pravico, da v 14 dneh od prejema obvestila po elektronski pošti, odstopi od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Za uveljavljanje slednje pravice mora potrošnik obvestiti Zavod NOUTBUK, da odstopa od pogodbe v 14 dneh po prejemu blaga na  info@noutbuk.si. Za izpolnitev roka za odstop zadostuje, da pošljete sporočilo o uveljavljanju pravice do odstopa, preden poteče odstopno obdobje.

Obrazec za odstop mora biti vključen v paket.

Potrošnik mora prejete izdelke vrniti ponudniku najkasneje v 14 dneh po odstopu od pogodbe. Potrošnik izdelke vrne na naslov: Zavod NOUTBUK Novo mesto, Lastovče 22, 8000 Novo mesto, Slovenija

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga (poštnina).

Ker želimo, da bi odstop od pogodbe potekal hitro in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj moramo biti pozorni pri nakupu na daljavo:

 • previdno odprite paket in ga hranite nespremenjenega, dokler niste popolnoma prepričani, da je izdelek primeren;
 • ne sprejemamo oblačil z odstranjeno originalno etiketo;
 • oblačila z vidnimi sledovi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerna za odstop od pogodbe, ker so higiensko ogrožena.
 • Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da lahko odprete izdelek, ga pregledate in če vam ne ustreza ali če so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek v času nakupa pokvarjen ali ne deluje. V tem primeru gre za reklamacijo izdelka z napako (več o stvarni napaki pod 14. točko Odgovornost za izdelke z napako)

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovanega in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, poškodovan, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala brez krivde potrošnika (peti odstavek čl. 43c Zakona o varstvu potrošnikov). Izdelki za vračilo morajo biti ne uporabljeni, nepoškodovani, z nalepko in v originalni embalaži (glej točko 12), sicer bo vračilo blaga zavrnjeno. V primeru, da uporabnik naroči dva ali več izdelkov hkrati, ima pravico do odstopa od pogodbe za vsak posamezen izdelek.

Ob vračilu blaga potrošnik podjetju pošlje tudi račun za blago in izpolnjen obrazec za vračilo. Plačilo vam bomo povrnili najkasneje v 14 (štirinajstih) dneh od prejema vrnjenega blaga (to vračilo ne vključuje stroškov vračila blaga).

Ob odstopu od pogodbe, kjer je bila uporabljena promocijska koda ali koda za popust, se ta sredstva štejejo za popust in se uporabniku ne vrnejo. Na bančni račun uporabnika se vrne le vplačani znesek, promocijska koda v obliki nove kode pa se vrnil uporabniku. Ob odstopu od pogodbe se darilni bon obravnava kot plačilno sredstvo in se uporabniku vrne kot darilni bon.

 

 1. CENE

Cene vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila s plačilnimi sredstvi, opisanimi v 9. točki in pod zgoraj pojasnjenimi pogoji.

Kljub ponudnikovim prizadevanjem za zagotavljanje najnovejših in točnih informacij, so podatki o ceni morda napačni. V tem primeru oziroma v primeru, da se cena izdelka med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, ponudnik pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. .

Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

 1. ODDAJANJE NAROČILA

Kupec prejme račun po e-pošti, poslan ob zaključku naročila. Račun je shranjen tudi v elektronski obliki na strežniku Zavoda NOUTBUK Novo mesto in je na voljo potrošnikom na njihovo pisno zahtevo.

 

 1. NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina Zavod NOUTBUK ponuja naslednje načine plačila:

 • plačilo s kreditno kartico
 • plačilo po povzetju
 • neposredno bančno nakazilo
 • plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu

 

 1. DOSTAVA

Ponudnik mora blago dostaviti v skladu s pogoji Pošte Slovenije ali drugih dostavnih služb. Kupec lahko ob oddaji naročila določi naslov za dostavo, ki je za ponudnika zavezujoč. Ob dostavi mora kupcu posredovati dodatne informacije o pravici do odstopa, predvsem o pogojih in načinu uveljavljanja same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne podatke o naslovu, na katerega se lahko stranka obrne v primeru reklamacije.

V primeru, da kupca v času dostave ni na naslovu, lahko paket prevzamete v skladu s pogoji poslovanja Pošte Slovenije ali druge dostavne službe. Zavod NOUTBUK posreduje Pošti Slovenije oziroma izbrani dostavni službi kontakt stranke. Dostavna služba skrbi za komunikacijo s stranko glede dostave. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je določen pred oddajo naročila.

Naročila, naročena ob delavnikih pred 14. uro in za katera prejmemo plačila takoj, poskušamo odpremiti še isti dan. Vsa naročila oddana v delovnem dnevu pred 14. uro bodo odposlana v 1 (enem) do 3 (treh) dneh po prejemu plačila. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dobavni rok, se to upošteva. Vsa prednaročila bodo odposlana v roku 14–30 (štirinajst do trideset) dni po oddaji naročila oz. v 3 dneh po prejemu prednaročenih izdelkov od dobaviteljev.

Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu, se pošljejo po prejemu nakazila na naš TRR pod enakimi pogoji, kot je navedeno v prejšnjem odstavku.

Naročila, oddana med vikendi in prazniki, bodo odposlana naslednji delovni dan.

 

 1. IZDAJA RAČUNA

Po plačilu naročenih izdelkov, Zavod NOUTBUK pošlje račun na navedeni e-naslov. Na računu so razčlenjeni cena in stroški poštnine. Kupec je dolžan pred oddajo naročila preveriti pravilnost podatkov.

 

 1. SPREMEMBA IZDELKA

Če želi potrošnik izdelek zamenjati za drugega, nas mora najprej obvestiti na info@noutbuk.si.

V primeru, da si kupec želi zamenjati izbrani izdelek, predenj bi ta do njega prispel, in bi bil pred prejemom obvestila izdelek že odposlan, ga lahko kupec z neuporabljenimi izdelki vrne na lastne stroške, mi pa mu izdelek zamenjamo in ponovno pošljemo, pri čemer kupec ponovno krije stroške poštnine.

Ker želimo, da lahko to storite hitro in enostavno, smo sestavili kratek seznam stvari, na katere morate biti pozorni pri nakupu na daljavo:

 • previdno odprite paket in ga hranite nespremenjenega, dokler niste popolnoma prepričani, da je izdelek primeren;
 • ne sprejemamo oblačil z odstranjeno originalno etiketo;
 • oblačila z vidnimi sledovi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerna za odstop od pogodbe, ker so higiensko ogrožena.

V primeru zamenjave produkta iz drugih razlogov, ali v primeru prepoznega prejema obvestila o zamenjavi izdelka, mora potrošnik nepoškodovan izdelek poslati na:

Zavod NOUTBUK Novo mesto
Lastovče 22
8000 Novo mesto
Slovenija

Ko ponudnik prejme izdelek in preveri stanje, bo ponudnik pripravil in poslal željeno zamenjavo. Izdelek je mogoče zamenjati samo za izdelek enake vrednosti. V nasprotnem primeru se lahko potrošnik obrne na elektronski naslov (info@noutbuk.si) ali izdelek vrne in odstopi od pogodbe, kot je opisano v 6. točki.

Ko ponudnik prejme artikel in preveri stanje, bo pripravil in poslal željeno zamenjavo. Kupec se lahko namesto menjave izdelka odloči tudi za darilno kartico in nato izbere kateri koli izdelek v spletni trgovini.

 

 1. PROMOCIJSKE KODE ALI KUPONI

Promocijske kode ali darilne kartice ob nakupu prinašajo različne ugodnosti in so običajno časovno omejene. Aktivno promocijsko kodo najdete na naši spletni strani, naslovni strani oglasnega sporočila, v naših e-obvestilih ali drugih medijih.

V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti kupona, mora imetnik promocijske kode doplačati razliko.

Če želite uporabiti kupon, izberite izdelek, ki ga želite kupiti, in ga dodajte v košarico. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila. Vnesite kodo v polje »Promocijska koda« ali »E-darilna kartica« in potrdite s klikom na gumb »Uporabi kupon«. Ko vnesete promocijsko kodo, se vrednost e-darilne kartice samodejno odšteje od cene vašega naročila. V primeru, da je znesek vašega naročila višji od vrednosti e-darilne kartice, razliko poravnate z doplačilom v gotovini na zgoraj navedene načine plačila. Če je znesek vašega naročila nižji od vrednosti kupona, lahko razliko v vrednosti uporabite za naslednje naročilo. Nato oddate spletno naročilo.

 

 1. ODGOVORNOST ZA NAPAKE NA IZDELKIH

Kupec ima kot potrošnik pravico uveljavljati svoje pravice, ki izhajajo iz izdelka z napako, ob upoštevanju določb Zakona o varstvu potrošnikov

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice, ki izhajajo iz izdelka z napako, če o napaki obvesti prodajalca v 2 (dveh) mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita. . Prodajalec ne odgovarja za napako, če se napaka pojavi po preteku dveh let od dobave izdelka.

Izdelek ima napako, ko:

 • se ne ujema z opisom izdelka;
 • ima drugačne lastnosti od modela, ki je bil oglaševan ali prikazan stranki;
 • ni primeren za namen – bodisi za njegov standardni namen bodisi za poseben namen, ki ga je naročila stranka, kar ste sprejeli;
 • ne prikazuje običajne kakovosti in zmogljivosti izdelkov iste vrste.

Stranka ima pravico zahtevati:

 • popravilo izdelka;
 • zamenjavo izdelka;
 • znižanje cene;
 • odpoved pogodbe in polno povračilo stroškov.

Če menite, da ima kupljeni izdelek napako, nas čim prej kontaktirajte po e-pošti  info@noutbuk,si in priložite svoj račun ali številko naročila.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik ponudniku napako podrobneje opisati v obvestilu o napaki in dovoliti ponudniku, da izdelek pregleda.

Če napaka ni sporna, mora ponudnik čim prej in najkasneje v 8 dneh ugoditi zahtevi potrošnika. Če pa pride do spora o napaki, mora podjetje potrošniku pisno odgovoriti v 8 dneh.

Pravica do uveljavljanja stvarne napake je podrobneje urejena z določbami Zakona o varstvu potrošnikov (podrobneje od 37. člena dalje).

 

 1. VARNOST

Zavod NOUTBUK  uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in plačil.

Podatki o kartici niso shranjeni na strežniku načrtovanja Zavod NOUTBUK.

 

 1. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Več informacij o varstvu osebnih podatkov najdete na: POLITIKA ZASEBNOSTI.

Podatki, zbrani in obdelani pri Zavodu NOUTBUK, bodo razkriti le, če to zahteva GDPR ali če je v dobri veri, da je takšno ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi javnimi organi.

 

 1. KOMUNIKACIJA

Zavod NOTUBUK bo stopil v stik z uporabnikom prek sredstev komunikacije na daljavo le, če se uporabnik izrecno strinja. Zavod NOUTBUK bo spoštoval uporabnikovo željo, da ne želi prejemati oglasnih sporočil.

Oglaševalska e-poštna sporočila bodo vsebovala naslednje komponente:

 1. a) jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 2. b) pošiljatelj bo jasno identificiran,
 3. c) različne akcije, promocije in druge marketinške tehnike bodo označene kot take,
 4. d) način odjave od prejemanja oglasnih sporočil bo jasno predstavljen

 

 1. MNENJA, OCENE, PRIPOROČILA

Mnenja, ocene in priporočila strank so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjena skupnosti vseh uporabnikov.

Zavod NOUTBUK omogoča, da mnenje napiše kateri koli uporabnik spletne trgovine, vendar se pred končno objavo pregleda. Zavod NOUTBUK ne bo objavljal mnenj ali prispevkov, ki so kakor koli žaljivi, neprimerni ali ki po presoji ponudnika ne koristijo drugim uporabnikom in obiskovalcem spletnega mesta.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe svojega mnenja ali komentarja in dovoljuje objavo dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih. Zavod NOUTBUK  ima pravico do uporabe vsebine mnenja ali komentarja neomejeno in za kakršen koli namen, ki je v poslovnem interesu, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Hkrati avtor mnenja izjavlja in jamči, da je lastnik materialnih avtorskih pravic za pisna mnenja in komentarje ter da te pravice izključno in za nedoločen čas prenaša na Zavod NOUTBUK.

 

 1. INTELEKTUALNA LASTNINA

Spletna trgovina Zavod NOUTBUK in vsi podatki v njej, kot so slike artiklov, grafični in video elementi na spletnem mestu, so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenje podjetja.

 

 1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Zavod NOUTBUK se po najboljših močeh trudi zagotoviti, da so informacije, objavljene na spletnem mestu, ažurne in pravilne. Vendar se lahko lastnosti izdelka, dobavni roki ali cena spremenijo tako hitro, da včasih podjetje ne uspe popraviti informacij na spletnih mestih. V takem primeru bo Zavod NOUTBUK kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka.

 

 1. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Zavod NOUTBUK si pridržuje pravico, da onemogoči Spletno mesto ali onemogoči dostop do Spletnega mesta zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviranje uporabe Spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletnem mestu si pridržujemo pravico do preklica oddanih naročil, na katera je vplivala tehnična napaka. V primeru preklica naročil vas bomo v najkrajšem možnem času obvestili in vas obvestili o naslednjih korakih. Pred dostopom in uporabo spletnega mesta se morate prepričati, da je oprema ustrezno zaščitena. Stranka mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, uporabljenih za prijavo na spletno mesto

 

 1. PRITOŽBE IN SPORI

Zavod NOUTBUK spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in si po najboljših močeh prizadeva izpolniti svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko stranka obrne po telefonu ali po e-pošti v primeru težave.

Pritožba se odda po e-pošti info@noutbuk.si.  Pritožbeni postopek je zaupen. Zavod NOUTBUK bo v petih delovnih dneh potrdil prejem pritožbe, obvestil stranko o dolžini postopkov in jo obveščal o poteku postopkov.

Zavod NOUTBUK se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje sporov, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in nastalimi stroški pri samem reševanju spora. To je tudi velika ovira, da potrošnik sproži sodni postopek. Zato si Zavod NOUTBUK prizadeva po svojih najboljših močeh, da spore reši sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po sedežu potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov (v skladu z 32. členom Izvensodnega reševanja potrošniških sporov Zakon)

V skladu z veljavno zakonodajo ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Omenjena uredba izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredba (EU) št. Uredba (ES) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov in spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

 1. IZJAVA O PRAVNEM STATUSU IZDELKOV

Zavod NOUTBUK ne prevzema nikakršne odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi dostave, transporta in carinjenja naročenih artiklov.

Kupec se strinja, da bo seznanjen s pravnim statusom izdelkov v državi, kjer naroči, in v celoti prevzema odgovornost za morebitne posledice nezakonitosti izdelka v državi, kjer naročijo.

Zavod NOUTBUK nima dokumentov, ki bi izrecno pojasnili pravni status izdelkov v različnih državah.

 

 1. SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV

Ponudnik lahko spremeni obstoječe splošne pogoje brez predhodnega obvestila. Uporabnik se zavezuje, da bo preveril, ali so se pogoji uporabe spremenili.

V primeru, da se uporabnik ne strinja s spremenjenimi pogoji uporabe, mora nemudoma prenehati uporabljati spletno stran https://www.noutbuk.eu. Z vstopom na spletno mesto potrjujete, da se strinjate z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

 

 1. INFORMACIJE O ZDRUŽLJIVOSTI DIGITALNIH VSEBIN S STROJNO IN PROGRAMSKO OPREMO

 

Spletno mesto https://www.noutbuk.eu je ustvarjeno s platformo WordPress. Povprečni čas nalaganja strani je 3 (tri) sekunde. Stran je kompatibilna s sodobnimi spletnimi brskalniki, kot so Firefox, Chrome, Internet Explorer, Safari, Edge, Android Browser, Opera, IOS, Maxthon in podobnimi sistemi. Spletna stran deluje nemoteno, če imajo ponudniki omrežja ustrezno tehnično opremo.

Nazadnje posodobljeno: 31.10.2022